UK-SSGTI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Running problems

Go down

Running problems  Empty Running problems

Post  racecams 09/10/11, 08:32 pm

Hi,
I'm having some running isusses, I have recently switched back to injection ( had fireblade carbs that was done by the last owner) but it's now idleing high and when you try to rev it the revs drop off? I still have a mk1 dizzy on it, will it solve it if I switch back?
The afm is back on along with most of the induction kit. It is also running abit rich still.

Does any one have any pics or diagrams of then engine I.e where the pipes and plugs go so I can double check as most of it was a combination of using pics off google an gess work lol.
Cheers.
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  hobo 09/10/11, 08:57 pm

download workshop manual dude
hobo
hobo

Posts : 593
Join date : 2010-03-19
Age : 31
Location : norfolk (long stratton)

Character sheet
first car: 5

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  Miniswift 09/10/11, 08:59 pm

Not enough info.
Is your car mk1 or post mk2?
If your car is mk2 and after, it won't run as so many signal for ECU to work.

Cheers
Atchi

Miniswift

Posts : 489
Join date : 2008-03-13
Age : 47
Location : Newton Hall, Durham

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  STEVEGTI 09/10/11, 09:05 pm

you need to put the mk2 dizzy on there


steve

_________________
Bringing back the old school
STEVEGTI
STEVEGTI
Admin

Posts : 1835
Join date : 2008-03-02
Age : 32
Location : london

Character sheet
first car: suzuki swift gti

http://www.uk-ssgti.com

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 10/10/11, 10:32 am

Yh it's a mk 2. I will down load one. Which one the best manual? An I stick the mk2 dizzy on 2 day see what happens. Cheers all.
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  Miniswift 10/10/11, 11:37 am

Hi,

Do you still have MAF and TPS?
How about fuel pressure?
Do you get check engine light comes on?

Good luck.

Cheers
Atchi

Miniswift

Posts : 489
Join date : 2008-03-13
Age : 47
Location : Newton Hall, Durham

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 10/10/11, 06:54 pm

Yh afm an tps on. Engine check is still on tho :s gonna do the dizzyin a min
Cheers all
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 29/11/11, 04:23 pm

Now dizzy, tps,afm and lambda all on an to be hounest I'm not sure if it better or worse ? It's still not right. I might burn it! Any ideas would really help. I got a work shop manual on disc just need a computer now lol ( I on the site now with phone) I have a new fuel reg an it set too 2.7bar which according to the autodata at my work is about right ( it say 2.5 to 2.7 ) so the fuel side of things looks to be ok. As for the air the breather pipe from the rocker is not on the induction pipe as I don't have the right one for the car and the one off the intake is not connected ether but on other cars they don't seem to make tht much diff? please help
Cam
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  gtpswift 29/11/11, 04:39 pm

sounds like an air leak, what gasket is being used on the manifold to head junction? are all unused hose ends blocked

GTP

gtpswift

Posts : 398
Join date : 2009-05-25
Location : Melbourne Australia

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 29/11/11, 04:56 pm

Hose ends r blocked an I'll check the inlet mani tht could well be it! Thanks i will jus get a new gasket a see what happens. Cheers
I let u know
Cam
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  Almondo74 29/11/11, 05:19 pm

mine wont run if you disconnect the hose from the air intake to the rail on top the intake manifold, could be your problem......
Almondo74
Almondo74

Posts : 959
Join date : 2009-07-25
Age : 31
Location : Cornwall

Character sheet
first car: Swift GL

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001716634958

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 29/11/11, 05:47 pm

Ok thanks jus made up in intake pipe I'll try it 2moz night thanks for your help all. let u all know how it goes
Cam
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  stevieh6 29/11/11, 11:21 pm

what ecu are you using? you need standalone to run TBs dont you?
stevieh6
stevieh6

Posts : 495
Join date : 2008-03-03
Age : 40
Location : Norfolk

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 29/11/11, 11:46 pm

I only running standard again except cams now. Although I do fink that it does have stage 2 chip. But I dono.
Cam
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  stevieh6 01/12/11, 12:02 am

is it still cutting out when you touch the throttle? i had a bad chip once which acted the same.
stevieh6
stevieh6

Posts : 495
Join date : 2008-03-03
Age : 40
Location : Norfolk

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 01/12/11, 01:26 pm

Well the it seemed to have went after I changed the s#*# fuel reg with a malpassi one but still wasn't good. Goin to try find time 2 night to fit up the new inlet gasket and induction pipe. I almost getting excited now hehe hopefully I can go play init soon Smile then all I need is retrim an repaint. I was looking on another forum yesterday an someone had put some Whiteline rear toe arms from a scooby on they look s**thot. I might do it any idea how hard it would be. The only thing I noticed was the size of the bush , looked a lot fatter ? Cheers
Cam
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  dominator 01/12/11, 08:02 pm

youv got to mod the chassis end of the arms for the scooby mod
there are parts on ebay you can use to make up an adjust arm kit, cheaper and easyer than getting some made up

dominator

Posts : 1296
Join date : 2008-03-16
Age : 41
Location : bournemouth

Character sheet
first car: renult 5 ts (1.7!)

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 02/12/11, 08:12 am

Cheers I have a look. See whats there Smile
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  dominator 02/12/11, 08:27 am

I think they are called turn buckles, m12 you want, I think the bloke selling them is called mcmillin motorsport, something like that
Plus you will need left and right handed rodends and lock nuts from the same place

dominator

Posts : 1296
Join date : 2008-03-16
Age : 41
Location : bournemouth

Character sheet
first car: renult 5 ts (1.7!)

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 02/12/11, 08:47 am

Oh ok thanks. So far on the running side of things the inlet mani is back off and is being cleaned out 2day (not tht much to clean out of it but still good to check) an new gasket all the way round it. Got to get some pipeing and joins. Can anyone tell me where the water feed comes from to the isc? I know it from the head somewhere but most of the work I'm doin is in the dark with a crap lead lamp off a flat ka battery lol, so a general direction would be grate thanks

An thanks dominator I'll have a look at them.
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  racecams 03/01/12, 02:05 pm

Now there is a new gasket on every join on the inlet mani. An it won't start at all now. Was thinking my ecu could be at fault? anyway I could tell if it has been chipped ? I got the ecu out but to be honest I dono what I'm lookin at. :s. Please help Sad
racecams
racecams

Posts : 75
Join date : 2011-07-27
Age : 28
Location : Rochester

Back to top Go down

Running problems  Empty Re: Running problems

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum